Thursday, February 23

I don't even think about the title, because I'm just angry and really need to write.

Oke, tadi sore aku ngisi bensin di pom bensin di Tegal Sari. Baiklah saudara-saudara, kalo pegawai itu pom bensin baca, atau ada mau lapor sama itu pom bensin silahkan!

Nggak kayak di pom bensin lainnya, pom bensin itu bener-bener pom paling kriminal yang pernah aku tau. Banyak banget pelanggaran yang sering banget dilakuin sama pelayannya -duh, apa sih namanya? gak tau deh. pokoknya tukang isi bensinnya itu-

Ps: Kalo nggak karena kepepet, aku nggak akan ngisi disitu.

Aku sering menjumpai, kalo pas ngisi bensin disitu, itu pelayan pom ngisiin pake jerigen orang-orang yang beli secara sembunyi-sembunyi. I mean, hey, udah ada larangan katanya nggak melayani yang pake jerigen. kok masih tetep aja dengan suka rela dilayani!?

Terus, waktu pep ngisi bensin disitu dikasih kembalian kurang. Harusnya berapa, ngasihnya berapa. Mentang-mentang kalo orang ngisi bensin terus ngantri nggak gitu teliti sama kembalian, bberulah itu tukang bensin! Bukan cuma pep, devil juga pernah kok disitu!

Terus yah, tukang bensinnya itu nggak ramah banget, nggak menghargai costumer.
Jadi tadi sore aku ngisi disitu, dengan catatan bensin udah bener-bener berada di titik nadir, udah di merah. Nah, mau ngisi di pasifik kejauhan, takut mati tengah jalan. Akhirnya abis pulang kerja, satu-satunya tempat ya disitu.
Terus, pas ngisi, terjadi percakapan seperti ini (dalam bahasa Tegal, biar feel-nya dapet):
TB (Tukang bensin) : nembe balik les, nok?
Aku : Ya
TB : 76euyg qw76407029&*^&$*(()_( nggak tau ngomong apa. aku nggak biasa ngomong sama orang asing )
Aku : *Diem ngeliatin keran bensin*
TB : *Ngomong sama orang yang antri di belakangku*. Kiye bocah lulus sekolah ora donge?
Aku : *Embuh temen, ora urusan reaksine bapak-bapak mburine nyong*
TB : Eh nok, lulus sekolah beleh

See, kayong nrokcok nemen beleh ana-ana tukang bensin ngomongi costumere kaya kuwe! Nada ngomonge kuwe ora kaya wong goyonan apa pime, tapi nada ngenyek! Sumpah Ya Allah, nyong esih lara ati nganti pas nulis kiye. Yakin, rasane kayong pengin tak walik kae uwong.

Dudu moni apa-apa, kayong ora pantes nemen lah ya ngomong kaya kuwe. Raine kriminal nemen maning sing ngomong. Yakin, nyong kayong pan sewot ya sewot maring sapa. Pan lapor ya lapor sapa. Kayong keder. Nyong ngrasa sebagai costumer ya ora tau sing macem-macem apa nyusahna sampeyan ka yah, bisa cangkeme kuwe kayong -mulai speechless-, mkir ora loh pas ngomong kaya kuwe!!! Nyong sekolah larang-larang, perjuangan kur diomongi kaya kuwe daning tukang bensin loh! Nyong ora moni ngremehna ya, ora sung. Cuma kayong, it doesn't make sense bae diomongi kaya kuwe daning wong kaya kuwe. Nyong ora berharap dianggap luwih ato apa, ora. Cuma jare nyong kuwe sampeyan kudu bisa njaga cangkem kuwe loh. Tak kruwes suwe-suwe, dideleng-delengna ka kayong gejak gelut!! Pan lulus pan ora, dudu urusane sampeyan! Sampeyan pan sekolah ora sekolah ya dudu urusane nyong! Suled cangkeme suwe-suwe!!!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dudu cuma kuwe tok, tapi kayane -nyong rada curiga- takaran bensin nang kono rada ora beres. Lha sih bisane? Ya kayong sejen bae donganuk karo yen ngisi nang pom liyane. yen ngisi 10ewu tah ora patia katon oh, tapi yen lagi ngisi 5ewu bisa katon nemen.

Judule nyong wis ngamuk-ngamuk kayong rada bisa ambekan. Alhamdulillah...

2 comments:

  1. Ah,, masa sih mba,, kayonge aku ngisi nang kono wonge ramah deh,, + full musik maning,, heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya aku lagi apes ndean mas olihe sing kaya kuwe, apa seiki sejen ya embuh.. ora pernah ngisi nang kono maning soale, sungkan

      Delete